Esküvői meghívó szövegek

Esküvői meghívó minta több stílusban

Legyen kis esküvő a szűk családdal vagy nagyszabású, másnap reggelig tartó mulatozás a rokonsággal: mindegyikben közös, hogy az esemény megszervezése a meghívó megtervezésével veszi kezdetét. Nemcsak az a kérdés merülhet fel, hogy kiket hívj meg, de az is fejtörést okozhat, hogy milyen stílusú legyen a meghívó külseje és a tartalma. Cikkünkben különböző esküvői meghívó szövegek közül válogathatsz, és tippeket is adunk, mi alapján érdemes kiválasztani a megfelelőt.

Mit tartalmazzon az esküvői meghívó szöveg?

Az első és legfontosabb kérdés, ami felmerülhet a meghívó összeállításakor, hogy milyen információkat szeretnél megosztani a násznéppel. A tökéletes meghívó nemcsak esztétikus, de praktikus is, ezért az alábbi adatokat mindenképp tüntesd fel te is a tartalomban:

Esküvői meghívó sablon: hol és mikor lesz az esküvő

A meghívó elsődleges funkciója, hogy tájékoztassa a vendégeket a nagy nap időpontjáról és helyszínéről. A résztvevőknek szabaddá kell tenniük azt a dátumot, és sok esetben az utazást is meg kell szervezniük, ezért néhány hónappal előre ajánlott átadni a meghívókat. Ennél a résznél fel is tüntetheted, hogy a teljes eseményre, netán csak a polgári, valamint a templomi szertartásra várod a meghívottat.

Meghívó szöveg esküvőre: mi a menetrend?

A meghívóban azt is érdemes kommunikálni a vendégekkel, hogy pontosan mikor veszi kezdetét a polgári, illetve az egyházi ceremónia, majd ezek után a vacsora. Azoknak a meghívottaknak, akik nem vesznek részt a vacsorán és az utána következő lagzin, érdemes egy rövidebb esküvői meghívó szöveg mellett dönteni.

A menetrend megfogalmazásáról és a vacsoravendégek végső listájáról azért is fontos mielőbb határozni, mert anyagilag sem mindegy, hogy hány ember helyéről és menüjéről kell gondoskodni a rendezvényen. A legtöbben csak a szűkebb családi és baráti kört várják a dínom-dánomra, hogy körülbelül 50-150 főre csökkentsék a létszámot.

Esküvői meghívó szöveg: fontos a dress code?

Napjaink izgalmas és tematikus esküvő divatjai miatt az esküvői meghívó szöveg azt is tartalmazza, hogy milyen öltözetben kell megjelenni az eseményen. Egy vintage stílusú esküvői meghívó például azt sugallja, hogy a pár egy romantikusabb, nosztalgikusabb estével készül a vendégeknek. A minimalista, lazább lagzikra pedig akár a tornacipő is elfér az öltönynadrág mellé – pláne, ha a vőlegény is ilyen szettet választ magának. Az esküvői etikett tehát nem minden esetben a hagyományos és elegáns ruhatárat jelenti. Ha te is különleges bulival készülsz a násznépnek, akkor jelezd a meghívóban is.

Nászajándék feltüntetése

A szövegbe nyugodtan beleírhatod, mit szeretnétek a pároddal nászajándékba. A legtöbb esetben ez pénzt jelent, amit nem szégyen jelezni a résztvevőknek.

Esküvői meghívó szövegminták: egyéb információk

Ha az álomesküvőt egy vidéki pajtafogadóban vagy egy kastélyszerű hotelben szervezitek távolabb az otthonotoktól, akkor valószínűleg a násznép egy részének meg kell oldani az elszállásolását is. Ha a lakóhelyetek közelében tartjátok a lagzit, akkor elegendő lehet egy transzferjáratot leszervezni. Ezekről az információkról már az esküvői meghívó szöveg is tájékoztathatja a vendégeket.

Klasszikus esküvői meghívó minta

A hagyományos esküvői meghívó szövegek a leggyakoribbak, amelyekből jó néhány példa létezik:

1.

Örömmel tudatjuk, hogy annyi keresgélés után végre megtaláltuk az igazit.
Veletek szeretnénk megünnepelni nagy napunkat, amelyen összekötjük életünket.
Szeretettel meghívunk családoddal/pároddal együtt 2021. július 30-án Budapesten, a Csillagkertben tartandó esküvőnkre és az azt követő dínom-dánomra.

2.

Szeretettel meghívunk Téged és kedves családodat/párodat, hogy legyetek velünk életünk legszebb perceiben. 2021. július 30-án 17 órakor a budapesti Csillagkertben tartjuk esküvőnket, valamint ünnepi vacsoránkat. Az esemény menetrendje a következő:

  • 16:30 Érkezés a Csillagkertbe, helyek elfoglalása
  • 17:00 Polgári ceremónia kezdete
  • 18:00 Koccintás az ifjú párral
  • 19:00 Vacsora

Fontos információk lakodalmunkkal kapcsolatban:

  • Ha te is ingázó meghívottjaink közé tartozol, akkor szállást is biztosítunk számodra a TOPRUM Budapest hotelben.
  • Ha te és családod/párod készültök számunkra nászajándékkal, akkor elsősorban pénznek örülnénk, amelyet közös kis otthonunkra fordíthatunk.

3.

Vannak olyan pillanatok, amikor arra gondolunk, bárcsak az egész világ osztozna örömünkben. Mi ennél azért szűkebb körre gondoltunk, Rátok… 2021. szeptember 22-én, délután 16:30-kor a Tündérkert Vendéglőben (1183 Budapest, Gyöngyvirág u. 8.) házasságot kötünk. Fogadalmunkon rokonként, barátként, ismerősként kérjük, tiszteljetek meg minket jelenlétetekkel, legyetek tanúi döntésünknek.

4.

Még néhány nap…
és 2018. április 5-én örök hűséget esküszünk egymásnak.
E számunkra oly fontos esemény boldog pillanatait szeretnénk megosztani rokonainkkal és barátainkkal, ezért sok szeretettel várjuk Önt és kedves családját 15 órakor a Budapest II. kerületi Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében, majd 16 órakor a Vajdahunyadvári Jáki kápolnában tartandó esküvőnkre ésaz azt követő ünnepi vacsorára a Fortuna étterembe.

5.

Vicces esküvői meghívó szövegek

A humoros meghívók is népszerűek, amelyek a lazább, hóbortosabb párokhoz passzolnak:

6.

Vadházasságunk megszelídítése érdekében úgy döntöttünk, hogy 2021. augusztus 2-án örök hűséget esküszünk egymásnak. Elhatározásunkra a hivatali pecsétet 17 órakor az V. kerületi Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében kapjuk, Isten áldását pedig az Evangélikus Templomban 18 órakor kérjük.
Reméljük osztozol örömünkben, és megtisztelsz minket jelenléteddel mindkét ceremónián, valamint az azt követő ünnepi vacsorán a Fórum Étteremben.

7.

Sok szeretettel várunk benneteket 2021. június 30-án közös életünk első barátságos mérkőzésére, melynek első félideje 15 órakor a polgármesteri hivatal házasságkötő termében kerül lejátszásra, majd egy rövid szünet után a második félidőt 16 órakor a római katolikus templomban lehet megtekinteni. A mérkőzés lefújása után várjuk a lelkes szurkolókat a Trófeában egy kis ünneplésre. Gyülekező 13 órakor a vőlegény, 14 órakor a menyasszony térfelén.

8.

A maradék eszünket is elvesztve úgy döntöttünk, hogy 2018. április 28-án, Gyenesdiáson összebilincseljük életünket. Reméljük, hogy velünk osztozol e nagy nap örömeiben és megtisztelsz minket jelenléteddel a ceremónián, majd az azt követő dínom-dánomon.

9.

Úgy döntöttünk, hogy véget vetünk az “én sose adom be a derekamat” című fejezetnek és 2021. június 17 -én önként és dalolva összeházasodunk.
Ezúton meghívunk csatolt részeiddel együtt, hogy szem- és fültanúi legyetek: 15 órakor az esztergomi Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében, majd a Bazilikában örök hűséget fogadunk egymásnak.
Azt követően féktelen mulatozásba kezdünk.

10.

Úgy döntöttünk, hogy közösen haladunk tovább az élet rögös útján…
Döntésünket hivatalos formában is szeretnénk megerősíteni Előttetek, ezért szeretettel várunk esküvőnkre 2021. június 29-én 11 órára a Bazilikában, valamint az azt követő mulatságra.

Régies esküvői meghívó minta

11.

Ezen cédula mindenkori birtoklója szívéjjel értesíttetik, hogy Kövesdi Anna, mint gyűrűs menyasszony és Bukovszky Péter, mint boldog vőlegény 2021. év augusztus havának 25. napján megtartják frigyüket és a házasság szent kötelékét választják.
Ezen iromány olvasója ezennel feljogosíttatik a fennkölt ceremónián való részvételre, amely a nap delelője után egy órával (13.00) inárcson a Bodrogi Kúriában veszi kezdetét. E célból kéretik ünnepi gúnyáját felöltve, s szívét, lelkét díszbe öltöztetve a fent nevezett helyen és időben tiszteletét tenni, majd a mulatságon részt venni.

12.

Örömmel tudatjuk, hogy az Úr 2021. évének április havában a 29. napon Győr Városházának díszes termében 15 órakor, majd a Belváros templomában 16 órakor kimondjuk a boldogító igent.
Szeretnénk, ha velünk lennétek ezen a szép napon, hogy szem és fültanúi lehessetek életünk legfontosabb eseményének.
Jó szokáshoz híven a szertartás után fergeteges mulatozásba kezdünk, ahol szintén számítunk Rátok.

Ahhoz, hogy az esküvő meghívó szövegek tökéletesek legyen a megjelenésben nem árt egy jó betűtípus. Irány a Webalbum Stúdió betűtípus kollekciója a tökéletes esküvői meghívó sablon megtervezéséhez!

Subscribe To Our Newsletter

 

 


You have Successfully Subscribed!

Subscribe To Our Newsletter

 

 


You have Successfully Subscribed!