Életed szerelme megkérte a kezed – ideje gratulálnunk! Kezdődhet az esküvőszervezés, amely egy életre szóló kaland, egy akár éven át húzódó élmény, ahol megvalósíthatod álmaid és életed nagy napját. Biztosan Te is izgatottan várod már a kezdeteket, de ne feledd: a tökéletes esküvő megszervezése nem csak élményekkel teli, de néha bizony bonyolult feladat is.

Azért, hogy minden percét ki tudd élvezni és ne maradjon el semmi, a Városliget Rendezvény csapatát kértük fel segítségül egy esküvői timeline összeállítására, akik Budapest legromantikusabb esküvői helyszíneit kínálják az ifjú párok számára, így több száz esküvő lebonyolítása után pontosan tudják, mire érdemes figyelni!

1 évvel az esküvő előtt: a nagyobb „falatok”

Természetesen az, hogy mennyi idő áll rendelkezésedre az esküvő megszervezésére, sok mindentől függ. Az azonban kétségtelen, hogy ideális esetben legalább egy évet szoktunk javasolni az előkészületekre – így elkerülhető a rohanással járó stressz, és bőven lesz időd élvezni a menyasszony létet is.

Ami mindent meghatároz: a vendéglista elkészítése

Kis létszámú esküvő, vagy világra szóló lagzi? Szűk családi körben, vagy barátok és rokonok gyűrűjében? Rajtatok áll, de mindenképp határozzátok meg a létszámot még időben! Természetesen kalkuláljatok a kísérőkkel és hagyjatok egy kis mozgásteret magatoknak!

Az egyik legfontosabb: az esküvői helyszín kiválasztása

Talán nem túlzás azt mondani, hogy a helyszín határozza meg leginkább az esküvő stílusát és megjelenését, és az álom-helyszínt az egyik legnehezebb is megtalálni. Kezdjétek el időben! Látogassatok el minél több helyre – és ne feledjétek, egy jó szolgáltató csapattal szó szerint bárhol kimondhatjátok a boldogító Igent!

Az esküvői menü: a hangulat meghatározó eleme

Ha megvan a helyszín, annak függvényében már tudhatjátok hogy képes-e az ellátást, cateringet biztosítani, vagy külsős céget kell keresnetek. Az ételek, italok ízvilága és megjelenése is befolyásolja az esküvődről alkotott képet, így ne féljetek akár több szolgáltatót is felkeresni, kóstolni és tervezni!

Végre jöhet: a menyasszonyi ruha kiválasztása

Talán az egyik legizgalmasabb feladat az esküvőszervezésben, amire minden menyasszony nagyon vár! A ruhád tükrözi a Te és esküvőd stílusát is, és biztosak vagyunk benne, hogy többet is szeretnél felpróbálni a döntés előtt – így erre bőven hagyj időt magadnak!

A hangulatos részletek: a dekoráció

Ha meg van a helyszín, és megálmodtad az esküvő stílusát, jöhetnek a részletek! Bátran tervezz, de hallgass esküvőszerveződre is: ő pontosan tudja, mi fog jól mutatni. Jó ötlet lehet inspirálódni Pinteresten vagy a neten bárhol, hiszen elképzelhető, hogy olyan ötletet találsz, amit el sem tudtál képzelni!

Fél évvel az esküvő előtt – a részletek megtervezése

Az esküvő már körvonalazódni látszik, a hangulat, a dekoráció és a vendéglista is készen áll. Tudjátok a menüt, csodás ruhád is készen várja a Nagy Napot – jöhetnek a részletek!

Életre szóló emlékek: a fotós és a videós megtalálása

Az egymásra hangolódás, a megfelelő stílus megtalálása kiemelten fontos a maradandó élményekhez, az emlékekhez. A legjobb szakemberek pedig igen elfoglaltak – főként a tavaszi, nyári esküvők esetében – így érdemes jó előre elkezdeni a keresést! Nézzetek referenciamunkákat, beszéljetek több szolgáltatóval is – hiszen ezeket a fotókat fogjátok mutogatni a gyerekeknek, unokáknak is!

A tökéletes ceremónia záloga: a ceremóniamester

Talán a Nagy Nap egészéből csak kis idő jut magára a ceremóniára, mégis ez az egyik legfontosabb esemény – és biztosak vagyunk benne, hogy Te is tökéletesre álmodtad meg a beszédet és minden részletet. Ideje hát megkeresni azt a szimpatikus ceremóniamestert, aki összead titeket!

Ideje értesíteni a vendégeket!

Már szinte minden készen áll, tudjátok az időpontot és a helyszínt, valamint az esküvő stílusa is körvonalazódott – ideje elkészíttetni, és kiküldeni a meghívókat! Ezek tükrözik szerelmeteket, és előrejelzést ad a vendégeknek az est stílusáról is.

A hangulat fokozása: Zene, technika

Élőzene vagy DJ, vetítés vagy beszédek? Csak rajtatok múlik! Érdemes egyeztetni a kiválasztott helyszínnel, hogy milyen lehetőségek vannak – bár a legtöbben ezt már annak kiválasztásakor megteszik.

Ami szimbolizálja szerelmeteket: a gyűrűk kiválasztása

A gyűrűt egy életen át viselitek majd, örök emlékként és emlékeztetőként szolgál szerelmetekre – így érdemes erre bőven adni időt magatoknak. Pároddal együtt a gyűrű kiválasztása az egyik legromantikusabb program lesz, amiben valaha részed volt!

És végül: a hab a tortán…

Ha ünnep, akkor torta – és ha esküvőszervezés, akkor tortaválasztás! Az utolsó simítások közé tartozik ugyan, de ne vegyétek fél vállról: nem csak finomnak, de gyönyörűnek is kell lennie!

Subscribe To Our Newsletter

 

 


You have Successfully Subscribed!

Subscribe To Our Newsletter

 

 


You have Successfully Subscribed!